Közkívánatra az alábbiakban közöljük a süti receptjét.
Előre bocsátjuk, hogy valamikor réges-régen a neten találtuk a leírást, tehát a recept nem saját találmány, csak a a végeredmény tálalása :-))))
A leírás röviden és egyszerűen:
- Vegyél elő két nagyobb keverőtálat
- Kapcsolt be a sütőt (gázsütőnél 170 fok)
- A "száraz" keverőtálba ezeket kutyulgasd össze:
15 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg apróra tört étcsoki
- A "nedves" keverőtálba pedig ezeket keverd össze:
2 db egész tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg olvasztott vaj, 3 evőkanál barackíz (más is megfelel, mi most áfonyával készítettük, savanykásan nyami íze lett :-)))
Ha a két tál készen van, akkor a száraz tartalmát öntsd át a nedveshez, keverd össze (nem kell alaposnak lenned, ez a jó muffinok titka!), majd mérd ki a kapott masszát a muffinsütő formákba.
A recept adagja 12 darab, 7 cm átmérőjű sütőformához lett kitalálva!
Sütés 170 fokon kb. 20-25 percig.
Pikk-pakk az egész, nem lehet elrontani és oltári finom!
Próbáljátok ki feltétlen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése